Alle nyheder og blogs
Hjælp

   NcM Logo  hvid

Skriftstørrelse: +
2 minutes reading time (468 words)

En tur til Østersøens perle

IMG_2041

"Hvor har vi været heldige"

Sådan lød det gang på gang mellem rytterne fra Næstved Cykel Motion, der for nylig turede rundt på den bornholmske klippeø, der til daglig kendes som Østersøens Perle, men som snarere fortjente en sammenligning med Mallorca. Solen skinnede, og temperaturen og humøret steg med hver ny sommerdag. I samme takt svandt lageret af medbragt øl, vin og sodavand ind. Da turen sluttede, rummede beholdningerne et par enkelte dåser med indholdet intakt, hvilket vidner om holdpræsident Mogens Petersens suveræne planlægning.

Besøget på Bornholm havde to formål. Deltagerne skulle blande sig med de flere end 1.100 andre motionister, der ville knokle sig gennem de 103 km og talrige højdemeter rundt om Bornholm. Og ikke mindst skulle turen danne rammen om træningsture til udvalgte spisesteder med tilhørende socialt samvær og snak. Udgangspunktet var Galløkken Camping ved Rønne, hvor campingmutter hedder Gerda og hvor der er gode hytter samt grill til låns. Pandekagehuset på en stejl gade i Gudhjem er et af de gode steder. Ved I, at man kan få pandekager med bøf?

Og nu er det, at sammenligningen med Mallorca bliver påtrængende. Forestil jer en sensommeraften ude i det fri; Jørgen Kümmel grillede kød med hjælpere til at håndtere pølserne. Nærmest Mallorca-vejr. Alle mand og damer klarede borddækning og opfyldning af glas. Søren "Happy" Hansen tilbød en Chardonnay, og snakken gik om dagens tur og ikke mindst om de mange bakker på nordkysten, der venter. Især Bølsbakke mellem Svaneke og Gudhjem har et dårligt ry. Hos undertegnede, der var førstegangsgangs-deltager, bredte en let følelse af uro sig. Det krævede et ekstra lille glas til at skylle Bølsbakken ned.

Men virkeligheden viste sig knap så skrækkelig som beskrivelserne. De hurtige blandt os forsvandt forude, men vi i midtergruppen nakkede Bølsbakken og de andre små bump på nordkysten i sindigt, men kværnende tempo. Nogle af os – mig – kiggede bare ned i asfalten lige foran næsen og håbede at holde tilstrækkelig fart til ikke at vælte. Men det var ikke alle deltagere i Bornholm Rundt, der klarede det lige så mesterligt som os fra NCM. Nogle måtte spadsere op med nedslagne blikke, og en enkelt dame måtte overgive sig til tyngdekraften, da farten nåede ned på nul. Heldigvis medbragte hun en velpolstret bagdel, så ingen skade skete på andet end måske 
stoltheden.

Også træningsturene bød – ud over gode frokoster – på særlige udfordringer. Holdpræsidentens gps viste sig at have svært ved at skelne mellem grus-, skærve- og mudderbelagte skovstier og så almindelig sort asfalt. Som nybegynder på Bornholm har jeg derfor fået den lektie med hjem, at næste gang skal man medbringe et sæt MTB-dæk i udrustningen.
Vi var heldige. Med vejret, med selskabet, med forplejningen og med det faktum, at alle kom både godt ud og godt hjem uden uheld.

Christian Brøndum.​


Nyt fra klubben & bestyrelsen september 2019
 

Kommentarer 1

Already Registered? Login Here
Jørgen Kümmel - Torsdag, 12. September 2019 19:29

Fin malende beskrivelse af en fantastisk hyggelig -og til tider udfordrende tur. Vejr, selskab, badevand, cykelmotion, planlægning mmv i topklasse 🚴‍♂️🚴‍♂️👍👍

0
Fin malende beskrivelse af en fantastisk hyggelig -og til tider udfordrende tur. Vejr, selskab, badevand, cykelmotion, planlægning mmv i topklasse 🚴‍♂️🚴‍♂️👍👍

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://naestved-cykel-motion.dk/

Husk

 

Træning fra 1. april

Vi er nu tilbage i Rådmandshaven. Træning tirsdage og torsdage kl. 18:00. Søn- og helligedage kl. 9:00.
Team Q onsdage kl. 17:30 og lørdage kl. 9:00.

 

FAQ

Har du et spørgsmål du ikke lige finder et svar på, så prøv søgefunktionen på siden eller vores FAQ.

 

Blog på hjemmesiden

Det er vigtigt vi til stadighed publicerer nye artikler her på siden. Derfor - når du har været ude at opleve noget spændende så send et billede og en lille historie til webmaster. Du er også meget velkommen til at skrive historien selv direkte på hjemmesiden - det gør du når du er logget ind via menuen "Min menu" i logud boksen.

 

Upload billeder

Tag nogle billeder når du er ude med din cykel og upload dem til hjemmesiden her. Kræver at du er logget ind. Der går kort tid før de er synlige - webmaster skal lige publicere dem. Du er også velkommen til at sende dem til webmaster i stedet.

 

Referater m.v.

Du finder seneste referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger her. (Kræver log ind).

 

Støt vores annoncører

Medlemslogin

Kun medlemmer af Næstved Cykel-Motion kan logge ind. Mangler du login så skriv til webmaster.

Opslagstavlen

Annoncer

Velkommen til

René Skou Skafte
Thomas Sørensen
Thomas Kirk
Gitte Brøndel
Kasper Nordskilde
Lili Marlene Larsen
Jakob Brandt
Christian Gram Larsen
Dennis Ango Jeppesen
Jørgen Groth
Susanne Boesen
Christina Nielsen
Ole Hald
Helle Skovdal
Helle Holm

Næstved Cykel-Motion på strava.com