Alle nyheder og blogs
Hjælp

   NcM Logo  hvid

Skriftstørrelse: +
3 minutes reading time (631 words)

Jylland & Bormio

Eilif_1

Så fik vi klaret Gran Fondo Stelvio! Otte cykel gutter fra Næstved – heraf 7 fra Næstved Cykel-Motion og en enkelt svoger. Claus, Carsten, Mike og Rene i en bil søndag 27. maj, og Jens, Kristian, Thomas (Kristians svoger) og mig (Eilif) i bil nr. 2 tirsdag 29. maj. Vi boede i to fine lejligheder i Bormio. Det gav en masse gode cykelture, og prøver på de lange og stejle italienske bjerge inden selve Gran Fondo løbet søndag 3. juni. Heldigvis er der en del tek-nørder blandt os, så jeg kunne fokusere på at træde i pedalerne og køre cykel uden at være bekymret for at fare vild. Og det er altså også pænt hårdt. Gearing som min med 50/34 og 11/30 kan gøre det, men det gav altså ømme ben. Andre kørte med 32, 36 eller 40 som det letteste gear. Og så er der Kristian, der er helt uden for kategori. Ikke alene stillede han op på sin stål racer, men gearet var 41 foran og 28 bagpå. 

Turen derned og hjem er liiiidt lang, men vi havde heldigvis en meget bilglad svoger (Thomas) med, der kørte det meste både ud og hjem. Og Thomas lavede middag dagen før løbet til os alle – vores eget pasta party, men vigtigt af alt, så åbnede Thomas vores øjne for dansk film kunst med scenen fra Olsen Banden i Paris – den grinede vi meget af.

Gran Fondo Stelvio er 150 km. og man skal over Teglio, Mortirolo og Stelvio – plus en del mellembakker!!! Tror det var over 4.000 højdemeter og mange meget stejle stykker. Nogle fik en lille gåtur på det meget stejle Mortirolo bjerg (max. 26% sagde min GARMIN). Kristian kom først i mål blandt os Næstved drenge - super kørt. Claus var lige i hælene på ham, mens vi andre kom trillede noget tid efter. Jeg vil absolut anbefale alle at prøve denne oplevelse: husk mange kilometer i benene og den rigtige gearing. Om det er hårdt at køre i bjergene? Tja dernede fra talte jeg med en kollega der havde kørt Skjoldnæsholm. 82 km og 500 højdemeter. Til sammenligning kørte vi Bormio 2000 ("lille stigning" lige uden for byen). Der kørte vi 700 højdemeter på 7-8 km. Tempoet er selvklart noget lavere i bjergene, men jo - det er sgu hårdt. Bormio er rigtigt god at bo i – det er start by for løbet, mange hyggelige spisesteder. Vores lejligheder var gode, men vi kunne dog godt have undværet fluerne fra en nærliggende kostald.

Når man så kommer hjem tror man jo at man er flyvende, men jeg blev sat godt og grundigt sidste søndag. Lund, Jimmy og Tonny med 36 i snit på 90 km! Jeg nåede kun lige forbi Dysted. Derfor er jeg gået i gang med sort træning, og det er jo oplagt at lave i Jylland. Smed bilen ved Ejer Bavnehøj og så 3 runder af ca. 21 km: Ejer, Ris, Lille Tåning, Elling, Såby og Yding – det giver ca. 1.000 højdemeter på 63 km. Flot tur! Bemærk at et par af byerne er opkaldt efter kendte cykelnavne: Ris (selvom der mangler et "i") og Elling (ja, ham kender jeg i hvert fald). Synes jeg hørte om en lokal fejde mellem Ejer og Yding om hvem der egentligt ligger højst. På min GARMIN er Yding Skovhøj 170 meter og Ejer Bavnehøj 169 meter. Der er målt på hhv. landevej og parkeringsplads. Men de bygger jo tårne og hælder jord på højen for at være højere, så mine målinger tæller nok ikke rigtigt. Laveste punkt på rundturen er for øvrigt 50 meter ved bunden af Lille Tåning. Det går altså op og ned hele tiden. Prøv det hvis I kommer til Jylland – tror det er godt træningsterræn, hvis man skulle drømme om Gran Fondo Stelvio!

Biking hos Happy2Fitness & Scala Fitness
Vigtigt - ny instruks for kommandoen "Linje".
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.

Husk

 

Træning fra 1. oktober

MTB lørdage kl. 10 og racer søndage kl. 10.
Som altid fra Kildemarksvej 70.

 

FAQ

Har du et spørgsmål du ikke lige finder et svar på, så prøv søgefunktionen på siden eller vores FAQ.

 

Klubtøj

Når du køber strømper og bagskærme i vores gamle webshop så husk du selv skal hente det hos Fri Bikeshop i Ringstedgade.

 

Blog på hjemmesiden

Det er vigtigt vi til stadighed publicerer nye artikler her på siden. Derfor - når du har været ude at opleve noget spændende så send et billede og en lille historie til webmaster. Du er også meget velkommen til at skrive historien selv direkte på hjemmesiden - det gør du når du er logget ind via menuen "Min menu" i logud boksen.

 

Upload billeder

Tag nogle billeder når du er ude med din cykel og upload dem til hjemmesiden her. Kræver at du er logget ind. Der går kort tid før de er synlige - webmaster skal lige publicere dem. Du er også velkommen til at sende dem til webmaster i stedet.

 

Referater m.v.

Du finder seneste referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger her. (Kræver log ind).

 

Støt vores annoncører

Medlemslogin

Kun medlemmer af Næstved Cykel-Motion kan logge ind. Mangler du login så skriv til webmaster.

Opslagstavlen

Annoncer

Velkommen til

Lisbeth Sejersbøl
Per houborg
Andreas Fitzner
Erik Videmark Andersen
Jan J. Christensen
Jannich Larsen
Torben Klarskov
Emil Hyltoft Eriksen
Morten Dam-Sørensen
Lasse Petersen
Allan Nikolajsen
Gudrun Höskuldsdóttir
Jimmy Hansen
Morten Bo Hansen
Anders valentin bigum

Næstved Cykel-Motion på strava.com