Alle nyheder og blogs
Hjælp

   NcM Logo  hvid

Skriftstørrelse: +
6 minutes reading time (1190 words)

Tour du Mont Blanc VI - Race day (afslutning)

DSC_0711

Det bedste ved nedkørsler er at det går stærkt. Det værste er, at det er overstået alt for hurtigt. Den meget imødesete 1300 højdemeters nedkørsel flyver afsted og alt, alt for hurtigt rammer jeg den næste HC mur; Cormet de Roselend. Først er der dog et depot i Bourg Saint Maurice – de serverer bl.a. varm pasta, men jeg er ikke rigtig pastasulten, så det bliver ved noget frugt. "Hvor langt er der til toppen", spørger jeg fyren i depotet. "20 nice kilometers", griner han. Fransk humor, tror jeg. Svært at overgive sig til latterkrampe ihvertfald. Men hvad nu? Min Garmin (som har ladt op undervejs) viser pludselig kun afstand og tid. Puls, kadance og watt er væk. Jeg trykker på alt, men intet sker. Jeg genstarter og alt virker igen. I 5 minutter. Så slukker den. Jeg genstarter. Den slukker. Jeg bander – igen – og kører indebrændt videre, nu uden elektronik at kikke på. Jeg har dog en god fornemmelse af hvor hårdt tråddet højst skal være, for fortsat at holde pulsen fornuftigt nede. Men hvor er der langt op. Jeg bliver helt tom at af tænke på det. Med en lille kontrabakke undervejs løber den totale stigning op i 1200 hm over de 18 km, der stiger. Der er de kendte gule kilometersten undervejs med angivelse af afstand i km til toppen, højde og gennemsnitlig stigning den kommende kilometer (de findes ikke i Schweiz og Italien). Der er virkelig mange med 8 eller 9 % og når de tæller ned fra 20 km tager det evigheder før der er belæg for at tænke "nu er jeg oppe, lige om lidt.." Suk! Nu var der god brug for 2 af de gels jeg havde haft i lommen hele dagen og efterhånden halede jeg igen et par andre deltagere ind. Jeg vidste nu at målet, trods alt, var inden for rækkevidde. Det sidste depot på toppen tilbød adskillige lækkerier – og så vidt jeg husker – gels for første gang. På vej ned af den til tider både stejle og ujævne nedkørsel, overhaler jeg en spanier. Han lægger sig i mit baghjul og vi flyver nedad. Da lortet jo er dødt, har jeg af indlysende grunde ikke kikket meget på min Garmin, men i bunden af nedkørslen er det helt galt. Den er væk! Holderen er tom. Jeg får lige flashback til "Rundt om Næstved" i Februar hvor jeg tabte den i Herlufholmskoven efter et styrt, men noget heldigt genfandt den i mudderskovbunden efter løbet. Det sker med sikkerhed ikke denne gang. Vi har ca. 15 km hjem og jeg siger til min nye spanske ven "I lost my Garmin on the decent". "Ahh.. Sorry, I saw something drop but I didn't stop" svarer han. Fair nok. Jeg var sgu heller ikke stoppet. 5 minutter senere kører vi forbi det der ligner et par løse ben på vejen. Vi kører forbi.

Sidste stigning op til Les Saisies hvor vi startede for mere end 14 timer siden er dagens femte HC'er. Nok mest pga. beliggenheden sidst på etapen for for der er "kun" 900 meters stigning på de 15 km. Men igen er der både flad vej og lidt nedkørsel undervejs, så gennemsnitsstigningen er faktisk oppe på 9 % med sektioner over 11 %. Tak for kaffe! Vi kører et par km sammen hvorefter spanieren slår op i banen og råber "Bye, see you on the top". Jeg rejser mig i pedalerne, men kan mærke at krampen i lårene ligger og ulmer få pedalomgange væk. Jeg sætter mig hurtigt ned og kører trækningerne væk. Må. Ikke. Stoppe. Nu. Jeg kører videre og indhenter en dansker mere. Team RMDB står der på r..... af ham. Jeg undres og kan i min tilstand af udmattelse ikke løse cykelbukse kryds&tværs inde i hovedet. "Hvad står det for", stønner jeg til den ligeledes lidende mand. "Rundt Med De Ben", svarer han og fortsætter med at træde rundt – bare i firkanter. Vi taler i korte sætninger, opmuntrer hinanden og så skilles vi. Jeg kører sammenbidt mod toppen og ved at jeg snart skal dreje af til højre. Det var denne vej vi kom i bilen i torsdags. Der har ikke været kilometersten endnu på denne stigning. Jeg gætter på, at der er 5 km fra svinget til målstregen. Jeg håber. Jeg krydser næsten fingre. Svinget lader vente på sig. Det MÅ være max 5 km, opmuntrer jeg mig selv. Solen er gået ned bag bjerget og kulden kommer hurtigt. Ærmerne er trukket op igen. Så er svinget der. Jeg fejrer det med en gel, men véd også at jeg ikke kommer til at savne smagen af klistret "Summer Fruit" i månedsvis efter løbet. Og så kommer kilometerstenen: 7 km til toppen. Arrrrggh... Tror jeg råber et eller andet grimt ud i aftenluften. Kan høre Jørgen Leth for mit indre øre. "En modbydelig stigning. Fuldstændig. Lidelse som aldrig tager ende". Jeg skifter fokus til markerne jeg passerer, koen med bjælden, de lilla blomster, liftmasterne, de spredte huse. 6 km, 5km, 4 km, 3 km, 2 km. Hver kilometersten fejres med en knyttet hånd. Jeg når op til byen og skal passere hele hovedgaden på langs for at nå målet. Men det glider nu. Energien er tilbage, smilet er på. Folk klapper og hujer. 3 små piger løber på fortovet langs vejen og råber opmuntrende franske gloser. Jeg vinker og griner. Jeg er her sgu – kun 100 meter igen. Er ved at misse 3 officials der alle vinker mig til venstre i rundkørslen, hvor jeg var på vej højre om. Musikken brager ud af højttaleren, speakeren annoncerer min ankomst og jeg jubler som havde jeg vundet løbet.

Jeg gjorde det sgu! Jeg er over stregen! På 15 timer og 57 min.

3 lyshårede børn kommer løbende. "Far, far. Sejt! Var det hårdt far?" De får en kæmpe krammer. Fyren der deler cola ud får også en krammer. Min kone dukker op med lillebror på armen. Jeg er ikke nærig med endnu et par krammere. De omkringstående smiler. Administrationspigerne er allerede i gang med at printe diplomet ud. Chippen afleveres, finisher-medaljen overrækkes, t-shirten overrækkes. BUM!

I følge resultatlisten gennemførte 415 ryttere. Heraf 16 danskere; 15 mænd, 1 kvinde. Hurtigste mand var en belgisk eliterytter, der kørte i 11t39m. Hurtigste kvinde kørte 15t08m. Sidste rytter kom ind i 19t48m.

Trætheden er til at føle på og på vej på cykel ned ad hovedgaden til hotellet slår højfjeldsaftenkulden for alvor igennem. Mine arme ryster fuldstændigt ukontrolleret og mit forhjul ryster med. Shit, det er koldt! Jeg tænker på Andrews beretning fra 2011, da de gennemblødte og kolde ryttere måtte liste sig ned ad 10 procents nedkørsler med rystende kroppe og en windchill-faktor der lå langt under frysepunktet. Det var få dage efter at 200 cykelmotionister blev reddet ned fra Galibier pga. dårligt vejr. Juli-vejret i alperne er ikke bare lunefuldt. Det er potentielt farligt. Heldigvis skal jeg kun udholde få hundrede meter inden jeg i 3-4 forsøg får stukket nøglen i låsen til værelset og kommer under den varme bruser. Endelig fyraften!

Om løbet får genvalg? Kan ikke afvise det.

Er du interesseret I løbet? Se info på letourdumontblanc.fr

Vi ses på landevejen,

Kristian Blume


Vigtigt - ny instruks for kommandoen "Linje".
 

Kommentarer 3

Already Registered? Login Here
Eilif Jensen - tirsdag, 1. august 2017 09:02

0
Finn Kristensen - tirsdag, 1. august 2017 18:39
Super

Det er sku flot kørt Kristian.

0
Det er sku flot kørt Kristian.
Gæst - Kim Christensen - mandag, 14. august 2017 16:53
Ren Power

Flot flot Blume, respect fra min side og misundelse presser lidt.

0
Flot flot Blume, respect fra min side og misundelse presser lidt.

Husk

 

Træning fra 1. september

Tirsdage og torsdage kl. 17:30 - søndage kl. 9:00
Som altid fra Næstved Kommunes administrationsbygning i Rådmandshaven.

 

FAQ

Har du et spørgsmål du ikke lige finder et svar på, så prøv søgefunktionen på siden eller vores FAQ.

 

Klubtøj

Når du køber strømper og bagskærme i vores gamle webshop så husk du selv skal hente det hos Fri Bikeshop i Ringstedgade.

 

Blog på hjemmesiden

Det er vigtigt vi til stadighed publicerer nye artikler her på siden. Derfor - når du har været ude at opleve noget spændende så send et billede og en lille historie til webmaster. Du er også meget velkommen til at skrive historien selv direkte på hjemmesiden - det gør du når du er logget ind via menuen "Min menu" i logud boksen.

 

Upload billeder

Tag nogle billeder når du er ude med din cykel og upload dem til hjemmesiden her. Kræver at du er logget ind. Der går kort tid før de er synlige - webmaster skal lige publicere dem. Du er også velkommen til at sende dem til webmaster i stedet.

 

Referater m.v.

Du finder seneste referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger her. (Kræver log ind).

 

Støt vores annoncører

Medlemslogin

Kun medlemmer af Næstved Cykel-Motion kan logge ind. Mangler du login så skriv til webmaster.

Opslagstavlen

Annoncer

Velkommen til

Erik Daugaard
Mie Olander Hjort
Brian Olander Hjort
Rie Stysiek
Patrycja Popowska
Jan Sønderstgård
Jesper Therbo
Thomas Olsen
Michael Andersen
Martin Augustinussen
Morten Hansen
Lissi Nielsen
René Madsen
Helge Hansen
Flemming Kildelund

Næstved Cykel-Motion på strava.com