Alle nyheder og blogs
Hjælp

   NcM Logo  hvid

Skriftstørrelse: +

Tour du Mont Blanc I - 5 dage før løbet

20170706_163815

Det sidste halve år har en dato midt i Juli tårnet sig op over de omgivende dage. Den 15. juli. En lørdag. For mange en dag midt i den afslappende sommerferie – også for mig – men ikke desto mindre samtidig en dag der med stor sandsynlighed tilkæmper sig en top-10 placering over anstrengende dage i mit liv – ever!

Hvordan kunne det komme så vidt?

Egentlig ligger "skylden" hos min svoger Thomas, der tilbage i sommeren 2012 fik nok af at være 25 kilo for tung. Og hvad gjorde han så, da han ikke havde lyst til at lægge bearnaise og kondivand på hylden? Han besluttede at cykeltræne og købte derfor en racercykel! Og så ringede han til mig for at køre en tur... På det tidspunkt bestod min cykeltræning i at pendle 2 x 1 km om dagen til stationen i Næstved og køre et par ture til stranden i Karrebæksminde i sommerferien. Men hey!, vi startede jo begge fra samme omtrentlige nulpunkt, selvom min eneste vægtmæssige udfordring var at jeg aldrig havde formået at presse vægten over 70 kg, og det kan vel kun betegnes som irriterende at læse om og på ingen måde kategoriseres som en udfordring.

Anyway - efter en håndfuld augustture i dejligt vejr havde Thomas allerede lagt 2013-programmet fast: "Vi laver sgu et cykelhold med nogle venner, finder nogle sponsorer, får trykt noget cykeltøj og så skal vi køre noget der hedder Melfar24. Ja, og vi skal også til Alperne på et tidspunkt!" Fint nok... Jeg havde ikke lige nogen rytteremner på hånden, men Thomas stimlede lige 7 ekstra mand sammen over vinteren og det lykkedes endda også at få lavet tøj uden at vi måtte til lommerne. Det måtte jeg så til gengæld for at skifte min årgang slut-90'er racer købt for 350 kr via "Den Blå Avis" ud med en 2012 alu model af tysk herkomst. Ja, sorry – ikke noget italiensk carbon feinsmeckerei her. Og hvad værre er – den holder sig fint, så jeg forbliver nok "ulirens" noget tid endnu...

Det var lige tidligt nok i vores karriere til at køre seriøs vinterspinning, men det blev vist til 5-10 gange fra Jul til Marts hvor forårstræningen startede blidt op og 31 marts havde jeg kørt hele 4 træningsture. Da dagen oprandt til Melfar24 havde jeg formidable 19 træningsture og lidt over 1800 km i benene. Men selvfølgelig gik det godt – vi kørte nemlig på stor optimisme og tiltagende sovende kropsdele – og vi fik samlet en hel del fynske kilometer sammen undervejs. Jeg nåede overraskende nok selv 1/3 af årets hidtidige træningsmængde. Bortset fra et par sovende fingre der var sværere at vække end en teenager, var der kun få eftervirkninger; Allerede efter få dage kunne jeg igen mærke når strålen stoppede og mandigheden var genrejst efter 5 uger. Pyha!

Det var dog alligevel her jeg tænkte at jeg nok hellere måtte finde en ny sadel med anderledes trykpunktbelastning....

Sæsonen sluttede 3. søndag i advent med at jeg rundede 5000 km. Så var vi klar til 2014 og endnu en Melfar-tur, men det er en anden historie, som for min del indeholdt en dårligt timet omgang Roskilde-syge. Til gengæld stod jeg knivskarpt vægtmæssigt før løbet...
Thomas, derimod, var ikke i mål med de minus 25 kg. Der skulle åbenbart mere til end hvad P2-bakken tilbyder for at drive fedtet af kroppen, så vi begyndte at læse op på den uafvendelige udfordring: La Marmotte.

Til de få uindviede, er La Marmotte er et af Danmarks største motionscykeløb. Det udmærker sig ved at blive kørt udenfor landets grænser – i Frankrig – men tydeligvis i en egn der naturligt er mere hjemmehørende i det danske Kongerige end Slesvig-Holsten, Skåne, Halland og Blekinge tilsammen. Der måtte vi selvfølgelig ned!

Juli 2015 blev således vores foreløbige cykelkarrierremæssige højdepunkt, da vi svedte os igennem den legendariske rute over Glandon, Telegraphe, Galibier og Alpe d'Huez... Hov, nej, det gjorde vi så ikke, for de uduelige frankere havde ladet et stenskred ødelægge en del af Galibier-nedkørslen, så ruten for første gang i historien var ændret og i stedet indeholdt Glandon, Montvenier, Croix de Fer og endelig Alpe d'Huez. Det viste sig dog at være en spektakulær rute der bød på rigeligt af både snørklede hårnålesving og bjergtagende panoramaer. Og så var det varmt. Som i stegende varmt. Thomas udgik - faktisk udgik hver tredje deltager. Jeg var selv helt overkogt på alpen og måtte stå af cyklen ved et af de små vandfald og gennembløde alt fra hjelm over tøj til sko for at køle lidt ned. Der lå knækkede ryttere på hele stigningen og dagen efter var vi ret enige om at den tur skulle vi nok ikke lige tage igen foreløbig. Yeah, right...

For det var jo den forkerte rute!!! Vi var nød til at køre den rigtige! Altså, Galibier er jo mytisk og har været med i touren siden 1911. Det kunne ikke være anderledes.

På den igen i 2016, denne gang med den helt rigtige rute. Altså lige indtil natten før løbet hvor nogle is- og stenblokke ramlede ned fra toppen af Galibier og lukkede den allerøverste del af bjerget, hvorfor vi blev ledt igennem en tunnel og missede de sidste ca. 100 højdemeter. Well, bjerget var hårdt nok endda og en omgang kold regn gjorde ikke fornøjelsen større, men alt dette var for en stund glemt da vi begge nåede i mål på toppen af Alpen. Stor succes! Mission accomplished.

Og så ikke mere La Marmotte for denne gang. Men hvad så?

Læs svaret i blog nr. 2 fra Kristian...

Tour du Mont Blanc II – 5 dage før løbet
Hjemmesiden består nu kun af medlemsliste og indme...
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.

Husk

 

Træning fra 1. oktober

Der er nu kun træning på landevej kl. 10 om søndagen. MTB træning er kl. 10 om lørdagen.
Som altid fra Næstved Kommunes administrationsbygning i Rådmandshaven.

 

FAQ

Har du et spørgsmål du ikke lige finder et svar på, så prøv søgefunktionen på siden eller vores FAQ.

 

Klubtøj

Når du køber klubtøj i webshoppen så husk du selv skal hente det hos Fri Bikeshop i Ringstedgade. Du skal ikke vente på at pengene bliver trukket på din konto ved betaling med dankort - de vil først blive trukket når tøjet er afhentet.

 

Blog på hjemmesiden

Det er vigtigt vi til stadighed publicerer nye artikler her på siden. Derfor - når du har været ude at opleve noget spændende så send et billede og en lille historie til webmaster. Du er også meget velkommen til at skrive historien selv direkte på hjemmesiden - det gør du når du er logget ind via menuen "Min menu" i logud boksen.

 

Upload billeder

Tag nogle billeder når du er ude med din cykel og upload dem til hjemmesiden her. Kræver at du er logget ind. Der går kort tid før de er synlige - webmaster skal lige publicere dem. Du er også velkommen til at sende dem til webmaster i stedet.

 

Referater m.v.

Du finder seneste referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger her. (Kræver log ind).

 

Støt vores annoncører

Medlemslogin

Kun medlemmer af Næstved Cykel-Motion kan logge ind. Mangler du login så skriv til webmaster.

Opslagstavlen

Annoncer

Velkommen til

René Winther Larsen
Leif Christensen
Helle Roested
Poul Jensen
Gitte Buchholtz
Carsten Hyld
Jens Molter Pedersen
Verny Schak Krog
Kaj Nielsen
Benny Andersen
Michael Sørensen
Kristian Ellehauge Hansen
Susanne Munksgaard
Thomas Munksgaard

Tilmelding til nyhedsmail

Nyhedsmail sendes 4 - 6 gange om året. F.eks. når det er muligt at tilmelde sig et løb eller et arrangement.
Afmelding er til enhver tid muligt. Tilmeld dig ikke, hvis du er medlem af klubben.

Næstved Cykel-Motion på strava.com