Sikkerhed
Hjælp

   NcM Logo  hvid

Vi vægter sikkerheden meget højt i klubben. Der sker næsten styrt i hver eneste sæson; de fleste dog uden at nogen kommer nævneværdigt til skade. Men vi vil gøre alt for at risikoen er så lille som mulig. Det kræver imidlertid en indsats af alle!hjelm
For det første så skal alle bære hjelm. Du får ganske enkelt ikke lov til at køre med uden hjelm. For det andet skal alle køre med høj koncentration. Der kan snakkes, men der skal alligevel køres med høj koncentration! Både for din egen og for dine kammeraters skyld.
Dernæst er der en række tegn og kommandoer som vil blive brugt under træningen for at vi kan advare hinanden om farer og forhindringer:
Der bliver råbt "LINJE", hvis der er behov for at alle skal ind på én linje. Det gælder herefter om at alle i den yderste række hurtigst muligt kører ind bagved den de kører ved siden af. Det muliggøres ved at de forreste i inderste række sætter hastigheden lidt op og skaber huller til dem der skal flette ind. Samtidig sætter de yderste forreste også hastigheden lidt op – og man kører ind bag sidemanden. Det trænes af og til.
Hvis der kommer modkørende som har betydning råbes der "FORFRA"; på samme måde råbes der "BAGFRA" hvis en bil eller andet skal forbi på ydersiden. Der er dermed ekstra krav til dem der kører forrest og dem der kører bagest. Er der hul eller huller i vejen råbes "HUL" af de forreste eller der peges blot med hånden ned til den side, hvor hullet er.
Skal man uden om en forhindring, f.eks. en bil der er parkeret lidt ude på vejbanen, så råbes "SE OP HØJRE" eller der viftes blot med højre hånd bag om ryggen.
Alle kommandoer sendes videre ned gennem feltet ofte før man selv når at se, hvad det egentlig er som er faren.
Er der behov for at stoppe, rækkes en hånd i vejret og der råbes "STOPPER". Den der opdager en fare først er ansvarlig for at advare først.
Retningsangivelser sker ved at råbe "HØJRE", "VENSTRE" eller "LIGE OVER/LIGE IGENNEM". Kaptajnen kommer med det første råb; dem der kører forrest viser med armen at de har hørt og forstået den nye retning. Det er meget vigtigt – ellers ved kaptajnen ikke at det er forstået.
I øvrigt – begræns råb så meget som muligt i tæt bebyggede områder og bruger arme og hænder til at give tegn med i stedet for; beboerne er helt sikkert trætte af at høre på os...

Til slut nogle gode råd der også er med til at forbedre sikkerheden:

  • Lær dig selv at tage drikkeflasken med venstre hånd. Så har du højre ledig til bagbremsen og står ikke ud over styret når du griber og blokerer forbremsen med venstre hånd.
  • Drik først når du er kommet ned bag i feltet.
  • Brug bremsen med omtanke. Ofte kan en situation klares ved at glide lidt op på siden af den rytter der ligger foran dig.
  • Kør lidt frem før du rejser dig op i pedalerne. Ellers glider du lidt tilbage og kan ramme den rytter der er lige bag dig.
  • Kig ned/bagud i stedet for over skulderen.

Læs også siden om køreformer.

Husk

 

Træning fra 1. april

Vi er nu tilbage i Rådmandshaven. Træning tirsdage og torsdage kl. 18:00. Søn- og helligedage kl. 9:00.
Team Q onsdage kl. 17:30 og lørdage kl. 9:00.

 

FAQ

Har du et spørgsmål du ikke lige finder et svar på, så prøv søgefunktionen på siden eller vores FAQ.

 

Blog på hjemmesiden

Det er vigtigt vi til stadighed publicerer nye artikler her på siden. Derfor - når du har været ude at opleve noget spændende så send et billede og en lille historie til webmaster. Du er også meget velkommen til at skrive historien selv direkte på hjemmesiden - det gør du når du er logget ind via menuen "Min menu" i logud boksen.

 

Upload billeder

Tag nogle billeder når du er ude med din cykel og upload dem til hjemmesiden her. Kræver at du er logget ind. Der går kort tid før de er synlige - webmaster skal lige publicere dem. Du er også velkommen til at sende dem til webmaster i stedet.

 

Referater m.v.

Du finder seneste referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger her. (Kræver log ind).

 

Støt vores annoncører

Medlemslogin

Kun medlemmer af Næstved Cykel-Motion kan logge ind. Mangler du login så skriv til webmaster.

Opslagstavlen

Annoncer

Velkommen til

René Skou Skafte
Thomas Sørensen
Thomas Kirk
Gitte Brøndel
Kasper Nordskilde
Lili Marlene Larsen
Jakob Brandt
Christian Gram Larsen
Dennis Ango Jeppesen
Jørgen Groth
Susanne Boesen
Christina Nielsen
Ole Hald
Helle Skovdal
Helle Holm

Næstved Cykel-Motion på strava.com