Alle nyheder og blogs
Hjælp

   NcM Logo  hvid

Skriftstørrelse: +

Tour du Mont Blanc II – 5 dage før løbet

20170707_165013

Her kommer vi til, at jeg tidligere på året havde læst en vis Hr. Simsby's turberetning fra et vildt bjergridt rundt om Mont Blanc. Det kan vel nærmest beskrives som Sjælland Rundt med 3-4 skovlfulde ekstra højdemeter. Eller mere præcist: 330 km, 8000 højdemeter. I ét hug! Hr. Simsby var godt baldret da han kom i mål – for i mål kom han, selvfølgelig. Men han er jo også overjordisk god til at cykle. Spørgsmålet var så, om jeg almindelig dødelige motionist med 4 års træning og ca. 5000 træningskilometer per år ville kunne komme igennem? Vanskeligt, helt sikkert! På den anden side, ingen kender morgendagen og måske kommer muligheden for at køre den tur aldrig igen pga. skader, dårlig form eller bare udvidet indsigt i egne begrænsninger.

Jeg har efterfølgende hørt løbet omtalt som La Marmotte x 2, men kan man overhovedet bruge dén logik og hvem gider i øvrigt lige vende rundt på stregen og køre en tur mere? Nej, vel... Derfor skrev jeg til løbsadministrationen og spurgte om en La Marmotte tid på 7-8 timer var realistisk til at give Mont Blanc et skud. Det var nemlig ca. hvad jeg havde præsteret de 2 foregående år. Søde Pauline fra Cyclingclassics.fr svarede følgende:

Hi Kristian,

For sure TMB and Marmotte GF Alpes are not comparable. 7 hours for Marmotte GF Alpes is enough to shoot for the TMB but still it depends on people. You have to get particular skills, specially regarding your endurance. That is the most important. Some people did the TMB and never Marmotte GF Alpes. They were used to ride for hundreds of km and not particularly high elevation.

Nevertheless, I think with good training and willingness, you will be able to complete this challenge. Even if you do not, at least you would have tried.

Hope this would help in your decision.

Med Paulines opmuntring og ikke mindst ordene "Hvis du ikke gennemfører, så har du i det mindste prøvet", var beslutningen taget. Så her er jeg! I Frankrig, på sommerferie med kone og et hav af børn – og min cykel! Med nedtælling til løbsstart 05.00 lørdag morgen i Les Saisies.

Målet er naturligvis at gennemføre løbet indenfor tidsgrænsen – som jeg i øvrigt aldrig har fundet info om på hjemmesiden. De tidligere år er vinderen kommet ind efter ca. 12 timer og de sidste registrerede ryttere er sejlet ind efter ca. 20 timer. Mange er udgået. Der er et par tidsregistrerings steder på ruten der skal passeres senest kl. dit og dat, men målstregen er ikke nævnt. Med forbehold for alt muligt håber jeg at gennemføre på 17 timer. Eller måske 18... Ja – 19 er sgu også OK. Bare jeg gennemfører!

Med et stort mål i horisonten er det interessant at følge formen og selvtilliden undervejs. Har forberedelserne været tilstrækkelige?

  • 1) Vinter spinning hos Jens i Scala – tjek! Synes jeg har svedt et passende antal liter i temperaturer der tangerer en solrig dag i alperne. God træning selvom det ligger langt fra landevejen. Største knæk i selvtilliden kom da Jens midt i Marts satte La Marmotte på projektoren og 10 timer som max og ingen af os orkede at køre mere end 5 timer. Alt gjorde ondt og vi var ikke meget længere end bunden af Galibier endnu. Av-av...
  • 2) Styrketræning, core, masser af squats – naaarjj – ikke rigtig. Har faktisk dårlig samvittighed over netop dette, da mange af disse øvelser snildt kan laves hjemme eller i løbet af dagen og afgjort havde været muligt at forene med familielogistik og arbejde. Klar negligering af Velominatis regel nr. 5 i det store uskrevne cykelreglement: "Harden The Fuck Up!" Tag dig sammen, Kristian!
  • 3) Kilometer i benene – tjek! Havde et mål om 4000 km inden løbet og det er nået. Jaja.. ved godt at nogen af jer rammer dette tal allerede i Maj, men det er ny rekord for mig og 1000 km mere end før Marmotten sidste år. Meldte mig faktisk ind i Næstved Cykel-Motion for at blive presset lidt mere til træning end hidtil på mine soloture, men må erkende at det kun er få gange jeg har indfundet mig til fællestræningen. Afgjort plads til forbedring - men tak for turene indtil nu. Der skal nok komme flere!
  • 4) Højdemeter – tja.. Har ikke haft anledning til at køre opvarmning i Harzen, Mallorca eller andre eksotiske steder, men Grejsdal og Esben Snarre var da en start. Jeg har dog haft 10 dage hernede i Sydfrankrig allerede og har fået kørt nogle gode kuperede ture i rigtig varmt vejr. Kan bare sige som Fuglsang, at det første rigtige bjerg er hårdt og at varmen kræver tilvænning. Kørte Mont Ventoux i fredags i 35 grader og konstaterede nedtrykt undervejs da pulsen ramte loftet og benene var døde, at de knap 2000 højdemeter og 78 km kun rakte 25 % ind i løbet på lørdag. For hulen, så er der langt hjem... Håber at opstigningen har sat spor de rigtige steder, så disponeringen på lørdag bliver optimal. Mandagens tur omkring Florac var til gengæld langt bedre og har givet troen på succes et spark bagi. Der skal heldigvis ikke så meget til for at tingene lysner.
  • 5) Langtidstræning – da meget af udfordringen er af mental art er det klart godt at have kørt 15-20 timer i streg i optakten. Jeg var lidt tvivlende overfor at køre Melfar24 igen pga. risiko for en overbelastningsskade og havde derfor ikke tilmeldt mig. Men noget skulle jeg jo gøre. Og så, efter en hel aften med pasta, banana-split og marcipanbrøds carbo-load forud for Grejsdal, fremstod det pludseligt utroligt overkommeligt og en rigtig god idé at køre 24-timers løbet alligevel. Jeg skrev til Finn K, der desværre måtte afstå fra deltagelse pga. et styrt og overtog hans nummer. Det blev til 16½ time før et siddesår gjorde det uklogt at fortsætte. Beklager, Finn, at jeg ikke kørte alle 24 timer. 474 km blev det til. Men denne gang uden følgeskader :-)

Vigtigst er dog nok troen på projektet og selvom "tro på det"-kurven henover foråret har gået lige så meget op og ned som etapeprofilen, så er der her 5 dage før løbet stigende optimisme. Hvordan det rent faktisk gik må I så vente med til i næste uge... 

Tour du Mont Blanc III - optakt
Tour du Mont Blanc I - 5 dage før løbet
 

Kommentarer 1

Finn Kristensen - søndag, 23. juli 2017 10:38
Godt skrevet

Rigtig godt skrevet Kristian, håber det gik rigtig godt for dig.
Med hensyn til Melfar, så jeg da bare glad for at min tilmelding blev brugt, nok meget smart af dig at stoppe, inden skaden blev for stor.

0
Rigtig godt skrevet Kristian, håber det gik rigtig godt for dig. Med hensyn til Melfar, så jeg da bare glad for at min tilmelding blev brugt, nok meget smart af dig at stoppe, inden skaden blev for stor.

Husk

 

Træning fra 1. oktober

Der er nu kun træning på landevej kl. 10 om søndagen. MTB træning er kl. 10 om lørdagen.
Som altid fra Næstved Kommunes administrationsbygning i Rådmandshaven.

 

FAQ

Har du et spørgsmål du ikke lige finder et svar på, så prøv søgefunktionen på siden eller vores FAQ.

 

Klubtøj

Når du køber klubtøj i webshoppen så husk du selv skal hente det hos Fri Bikeshop i Ringstedgade. Du skal ikke vente på at pengene bliver trukket på din konto ved betaling med dankort - de vil først blive trukket når tøjet er afhentet.

 

Blog på hjemmesiden

Det er vigtigt vi til stadighed publicerer nye artikler her på siden. Derfor - når du har været ude at opleve noget spændende så send et billede og en lille historie til webmaster. Du er også meget velkommen til at skrive historien selv direkte på hjemmesiden - det gør du når du er logget ind via menuen "Min menu" i logud boksen.

 

Upload billeder

Tag nogle billeder når du er ude med din cykel og upload dem til hjemmesiden her. Kræver at du er logget ind. Der går kort tid før de er synlige - webmaster skal lige publicere dem. Du er også velkommen til at sende dem til webmaster i stedet.

 

Referater m.v.

Du finder seneste referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger her. (Kræver log ind).

 

Støt vores annoncører

Medlemslogin

Kun medlemmer af Næstved Cykel-Motion kan logge ind. Mangler du login så skriv til webmaster.

Opslagstavlen

Annoncer

Velkommen til

René Winther Larsen
Leif Christensen
Helle Roested
Poul Jensen
Gitte Buchholtz
Carsten Hyld
Jens Molter Pedersen
Verny Schak Krog
Kaj Nielsen
Benny Andersen
Michael Sørensen
Kristian Ellehauge Hansen
Susanne Munksgaard
Thomas Munksgaard

Tilmelding til nyhedsmail

Nyhedsmail sendes 4 - 6 gange om året. F.eks. når det er muligt at tilmelde sig et løb eller et arrangement.
Afmelding er til enhver tid muligt. Tilmeld dig ikke, hvis du er medlem af klubben.

Næstved Cykel-Motion på strava.com