Alle nyheder og blogs
Hjælp

   NcM Logo  hvid

Skriftstørrelse: +

Tour du Mont Blanc III - optakt

103-g

Efter 6 timers kørsel fra den hidtidige ferieresidens i sydfranske Florac til alpebyen Les Saisies tæt ved østfranske Albertville var det torsdag aften blevet tid til at indånde bjergluften i 1650 meters højde og tage bjergscenariet i øjesyn. Med Boserupbakken som hjemlig højdereference er det altså svært ikke at blive, ja – bjergtaget – af det panorama, der opruller sig horisonten rundt. Klynger af små alpelandsbyer, græsningsarealer med liftsystemer, nøgne stensletter, takkede bjergkamme og pletvise isklatter på skyggesiden af tinderne. Og det var så ikke engang udsigten i den retning hvor Mont Blanc på trods af sine imponerende 4810 meters højde formåede at gemme sig bag den lokale bjergkam. Pyt - med lørdagens program in mente, skulle Mont Blanc tids nok blive langt mere present. Løbet bevæger sig nemlig i urets retning rundt om europas højeste bjerg, først gennem Schweiz, senere Italien, inden løbet slutter præcis hvor det startede, i Frankrig.

Udover det generelle altoverskyggende spørgsmål "Hvordan bliver vejret?", er der som førstegangsdeltager i et løb altid nogle ekstra spørgsmål der trænger sig på; er der farlige nedkørsler, hvordan skal depotstrategien være, hvad med skiftetøj og reservedele, hvad er der at spise og drikke på depoterne? Især det sidste optog mig her torsdag aften, da jeg havde formået at glemme min pose med gels og energibarer i køleskabet da vi kørte "hjemmefra" tidligere på dagen. Flot, Kristian! Nå - med byen proppet med sportsbutikker (dog fortrinsvist med skiudstyr) ville det problem nok kunne løses relativt let fredag. Her blev jeg så klogere. De havde INTET der smagte af energi. Ny plan: ved startnummerafhentning fredag eftermiddag måtte der være en form for Expo med alskens tøj, reservedele og energiprodukter. Godt nok er løbet med (kun) op mod 500 deltagere ikke af La Marmotte størrelse, men altså... Nej? Nej! INTET.

Godt - så var der kun tilbage at gå tiggergang blandt de andre deltagere. Heldigvis mødte jeg Michael – ja, altså ikke en Michael jeg kendte, men danske sportsfolk i udlandet er jo alle nærmest familie – og han havde overskudsagtigt både 4 gels og 3 barrer jeg kunne aftage. Perfekt – så var min energi-backup hjemme! Michael havde kørt løbet en gang tidligere og havde formået at punktere 3!! gange pga. hhv. glasskår, hæfteklamme lignende metaltråd og slutteligt måske en klemt slange. Uanset årsag er så mange punkteringer helt uhørt på en dagstur i alperne, der ikke byder på flintesten i danske mængder og deraf følgende langt færre punkteringer. Historien endte dog med at koste mig så lidt ekstra vægt, da jeg for en sikkerheds skyld tog 3 slanger med. Jeg punkterede naturligvis ikke...

Nede på hotelparkeringen faldt jeg i snak med en englænder, Andrew. Meget erfaren – havde kørt løbet 4 gange tidligere ("Yeah, I'm a bit crazy", som han sagde) – herunder den frysende kolde udgave i 2011, med både sne, slud, regn og floder af grus på de stejle bjergveje. 300 var tilmeldt, 250 var skøre nok til at stille op og kun 92 kom i mål indenfor tidsgrænsen, flere efter hjælp fra følgebiler. Han fortalte, at løbet i de første år siden starten i 2010 var et "rigtigt" ræs med præmier og kamp til stregen. Senere blev konceptet dog ændret til kamp kun mod dig selv og tiden og løbet havde derfor nu heller ingen overordnet vinder og ingen resultatliste sorteret i tidsrækkefølge. Alle der gennemfører hyldes derfor som vindere og modtager den eftertragtede "Finisher"-t-shirt.

Andrew var helt opdateret på både vejr- og depotinfo og konkluderede at vejret afgjort var på vores side. Ingen forventede ekstremer, ingen regn. "Du kan vælge 2 depoter (ud af 7) , hvor du kan sætte personlige poser med udstyr. Behold de lange ben og evt. jakke på til depotet efter 110 km ved foden af Champex-Lac og læg det i din pose dér, evt. med din forlygte hvis du ikke får brug for den senere". Så var dét på plads! Selv havde Andrew følgebil under løbet og derfor ikke brug for depoterne, noget som er tilladt, men som også giver lidt ekstra trafik på de i forvejen åbne veje. Well – han var også semi-pro og gik efter en tid under 13 timer, så jeg skyndte mig at sige tak for snakken, da jeg næppe ville se andet til ham under løbet end hans baglygte ved starten. Kl. 18 var der pre-race briefing og udover kludder med teknikken var der styr på resten og løbsledelsen sendte os hjem til pasta og tidlig sengetid med forventning om gode køreforhold og håbet om mange gennemførende deltagere. Jeg afleverede en tom, navnemærket pose til depotservice og følte mig vel så klar som det kan lade sig gøre, på tærsklen til en max hård dag....

Fortsættes...

Cykelferie i Vogeserne
Tour du Mont Blanc II – 5 dage før løbet
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.

Husk

 

Træning fra 1. oktober

Der er nu kun træning på landevej kl. 10 om søndagen. MTB træning er kl. 10 om lørdagen.
Som altid fra Næstved Kommunes administrationsbygning i Rådmandshaven.

 

FAQ

Har du et spørgsmål du ikke lige finder et svar på, så prøv søgefunktionen på siden eller vores FAQ.

 

Klubtøj

Når du køber klubtøj i webshoppen så husk du selv skal hente det hos Fri Bikeshop i Ringstedgade. Du skal ikke vente på at pengene bliver trukket på din konto ved betaling med dankort - de vil først blive trukket når tøjet er afhentet.

 

Blog på hjemmesiden

Det er vigtigt vi til stadighed publicerer nye artikler her på siden. Derfor - når du har været ude at opleve noget spændende så send et billede og en lille historie til webmaster. Du er også meget velkommen til at skrive historien selv direkte på hjemmesiden - det gør du når du er logget ind via menuen "Min menu" i logud boksen.

 

Upload billeder

Tag nogle billeder når du er ude med din cykel og upload dem til hjemmesiden her. Kræver at du er logget ind. Der går kort tid før de er synlige - webmaster skal lige publicere dem. Du er også velkommen til at sende dem til webmaster i stedet.

 

Referater m.v.

Du finder seneste referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger her. (Kræver log ind).

 

Støt vores annoncører

Medlemslogin

Kun medlemmer af Næstved Cykel-Motion kan logge ind. Mangler du login så skriv til webmaster.

Opslagstavlen

Annoncer

Velkommen til

René Winther Larsen
Leif Christensen
Helle Roested
Poul Jensen
Gitte Buchholtz
Carsten Hyld
Jens Molter Pedersen
Verny Schak Krog
Kaj Nielsen
Benny Andersen
Michael Sørensen
Kristian Ellehauge Hansen
Susanne Munksgaard
Thomas Munksgaard
Thomas Holmstrand

Tilmelding til nyhedsmail

Nyhedsmail sendes 4 - 6 gange om året. F.eks. når det er muligt at tilmelde sig et løb eller et arrangement.
Afmelding er til enhver tid muligt. Tilmeld dig ikke, hvis du er medlem af klubben.

Næstved Cykel-Motion på strava.com