Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Hjælp

   NcM Logo  hvid

Medlemskab

Jeg ønsker at blive medlem

Hvordan melder jeg mig ind?

 

Det gør du via denne formular, hvor det samtidig er muligt at betale et års kontingent.

Hvis du ikke har kørt sammen med os før, vil vi gerne opfordre dig til at køre med til træning et par gange inden du melder dig ind så vi er sikre på at der er et hold du passer ind på.

Har du brug for yderligere info, så kontakt en fra træningsudvalget, en fra MTB udvalget eller formanden.

Hvad koster det at være medlem

 

Det koster kr. 250,- for et år. Frist for betaling er hvert år den 31. januar.

Har I et introkursus/introforløb til nye medlemmer?

 

Nogen år afholder vi et sådant forløb - og kalder det "Kom og sid på hjul". Det vil fremgå af kalenderen på hjemmesiden, når det finder sted. I 2018 vil vi forsøgsvis prøve med introdag den første onsdag i måneden. Find det i kalenderen og tilmeld dig, hvis du vil med. Det er gratis og fordrer ikke medlemskab.

Men skulle det ikke være der så hold dig ikke tilbage fra at køre med os. Vi fortæller dig på den første tur det helt grundlæggende og du vil hurtigt føle dig hjemme.

Læs meget gerne artiklen om sikkerhed inden du møder op første gang og også meget gerne artiklen om køreformer.

Er der nogen aldersgrænser?

 

Som udgangspunkt skal man være over 18 år. Men tager man én af sine forældre med så går det nok også med yngre. Der er ingen øvre grænse.

Må jeg komme på en el-cykel?

 

Vi har ingen medlemmer der kører på el-cykler og det vil nok forstyrre kørslen i gruppen. Som udgangspunkt er det en motionsklub for medlemmer der møder op med enten en MTB eller en racercykel med mange gear. Dog kan der fint køres med et fladt styr fremfor et "gedebukkestyr", hvis man synes bedre om det.

Skal jeg have en speciel cykel?

 

Ja, som udgangspunkt skal du komme på en MTB cykel til MTB træningen og en racercykel til træningen på landevejen. Du må dog gerne erstatte "gedebukkestyret" med et fladt styr, hvis du synes bedre om det. Kommer du med til træningen om vinteren vil vi bede dig montere skærme så du sprøjter mindst muligt vand og snavs på dine klubkammerater. Gerne en bagskærm der går langt ned.

Jeg er allerede medlem

Hvornår skal jeg betale kontingent?

 

Årets kontingent skal betales inden udgangen af januar måned. Det opkræves via et nyhedsbrev sendt ud på e-mail. Der kan betales med bankoverførsel eller via MobilePay.

Betaling via MobilePay kan ske til nummer +45 43 407..

Det koster kr. 250,- for et medlemskab.

Ønsker du at stemme i forbindelse med generalforsamlinger må du ikke være i kontingentrestance.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har betalt årets kontingent, så kan du gå til mine data, hvor betalingsdato fremgår såfremt du har betalt. Kræver login. Der kan dog være en smule forsinkelse fra du har betalt til feltet er udfyldt da det er en manuel proces.

Har du ikke betalt umiddelbart efter generalforsamlingen i marts vil din bruger på hjemmesiden blive deaktiveret og det er ikke længere muligt at logge ind. Før generalforsamlingen vil du modtage en venlig reminder.

Jeg har penge tilgode fra klubben, hvad gør jeg?

 

Hvis du har hjulpet klubben ved at lægge bil til et arrangement og evt. også købt færgebillet så udfylder du denne formular (kræver login) og vil hurtigst muligt modtage dit tilgodehavende. Udbetaling sker to gange om måneden - medio og ultimo.

Det samme gælder, hvis du har købt noget ind på vegne af klubben; husk at gemme kvitteringen og skan den eller tag et billede som du uploader når du udfylder formularen.

Jeg har glemt login oplysninger til hjemmesiden.

 

Der hvor du logger ind findes mulighed for, både at få et nyt password og for at få tilsendt brugernavn. Har du glemt hvilken e-mail adresse du har brugt eller har du fået ny e-mail adresse, så må du kontakte webmaster.

Hvordan bidrager jeg med billeder på hjemmesiden?

 

Det er vigtigt at vi fortsætter med at få nye billeder på hjemmesiden. Du kan enten selv uploade dem til siden her (kræver login) eller du kan sende dem vedhæftet til en e-mail til webmaster. Hvis du sender dem må du meget gerne først reducere dem lidt i størrelse - dog ikke under 1024 pixels på den lange led.

Ved større mængder kan du køre forbi webmaster med en usb stick eller du kan smide en DVD/CD i hans postkasse. Østervej 2A, 4700 Næstved.

I alle tilfælde vil der gå lidt tid før de er synlige på hjemmesiden.

Sørg meget gerne for at eventuelt uskarpe eller andre uinteressante billeder er sorteret fra. Og helst kun ét billede af det samme motiv.

Kan jeg låne en cykelholder til trækkrogen på bilen?

 

Ja - vi har fire holdere til hver 4 cykler. Du kan se her om de er ledige - samme sted ligger der en formular du udfylder og sender, hvis du ønsker at låne en af dem. (Kræver login).

Kan man få tilskud til løb og kørsel i bil?

 

Nej. Desværre ikke fra og med 1. januar 2020.

Hvordan tilmelder jeg mig et løb eller et arrangement?

 

Vi har alle vores arrangementer listet i kalenderen her. Du tilmelder dig ved at være logget ind på hjemmesiden - så kommer der en tilmeldingsknap på arrangementets side. Selvom der på siden måtte være en e-mail adresse og et telefon nummer på den arrangementsansvarlige, så kan du ikke tilmelde dig via disse. De er kun til brug, hvis du ønsker yderligere informationer.

Hvordan melder jeg afbud til et arrangement jeg ellers har tilmeldt mig til?

 

Du melder afbud på samme måde som du melder til. Når du er meldt til så kommer der en knap til at melde afbud med - med mindre vi er kommet så tæt på arrangementet at tilmelding/afbud ikke længere er muligt. I de tilfælde må du kontakte den ansvarlige for arrangementet - kontaktinformationer fremgår for det meste på arrangementets side.

Hvad kan jeg gøre for klubben?

 

Det bliver et langt svar. Nej - spøg til side; vi kan altid bruge medlemmer der har tid og lyst til at give en hånd med. Vil du gerne med i bestyrelsen eller et udvalg så kontakt formanden eller formanden for det pågældende udvalg.

Hvert år skal vi også bruge ekstra hænder til vores åbne løb Rundt om Næstved på MTB i februar samt Forårsløbet på landevejen den tredje søndag i april. I forbindelse med Forårsløbet er man "tvunget" til at hjælpe hvert tredje år.

Og ellers skal der bruges folk til mindre opgaver i løbet af sæsonen - det efterlyser vi hvert år i forbindelse med generalforsamlingen. Kan du ikke komme der, så kan du efterfølgende se en oversigt over opgaverne her og meddele formanden via e-mail, hvis der er noget du kan bidrage med.

Klubben er udelukkende baseret på frivillig arbejdskraft så det er vigtigt at du hjælper hvor du kan.

Hvordan melder jeg mig ud?

 

Det gør du blot ved at sende en e-mail til formanden.

Jeg vil gerne bidrage med en historie til hjemmesiden - hvad gør jeg?

 

Det nemmeste er at sende et word dokument eller en anden form for tekstfil til webmaster. Meget gerne sammen med mindst ét billede.

Alle der bidrager deltager i en lodtrækning på generalforsamlingen det efterfølgende år om 2 kvalitetsdæk samt 2 slanger. Hver historie på mindst 350 ord giver et lod.

Har vi et action kamera jeg kan låne?

 

Ja - vi har et GoPro kamera inkl. diverse tilbehør og ekstra batterier. Kontakt formanden. Vi kan desværre ikke hjælpe med redigering eller instruktion i dette. Udgiv evt. filmen på Youtube og send link til webmaster sammen med lidt tekst så kan vi vise den indlejret et sted på hjemmesiden.

Har vi en gps jeg kan låne?

 

Ja - vi har to stk. Garmin Edge 800. Skriv til formanden, hvis du har lyst til at låne en af dem.

Jeg mangler nogen ruter til min GPS

 

Klubben har et omfattende katalog af ruter omkring Næstved. Se mere her.

Hvordan kan jeg rette i mine personlige oplysninger?

 

Hvis du f.eks. får nyt mobilnummer eller flytter så er det vigtigt at vi får de nye data. Eller hvis du har lyst til at lægge et billede ind eller fortælle, hvilket hold du normalt kører på. Du kan selv rette dem her (kræver naturligvis login) eller du kan sende besked til webmaster her.

Eneste undtagelser er rettelse af navn, e-mail adresse og password. Dem retter du via dette link. (Kræver naturligvis login).

 

Hvordan får jeg login til hjemmesiden?

 

Alle medlemmer har login. Når du melder dig ind i foreningen, får du meget hurtigt tilsendt brugernavn og adgangskode i en velkomstmail.

Følger der pligter med et medlemskab?

 

Tja - det kan man godt sige. For det første, så forventer vi at du er en god klubkammerat som hjælper dine venner når der er behov for det. Derudover, så er vi en alm. forening der bygger på frivillighedsprincippet; derfor ser vi gerne at du giver en hånd med - med noget praktisk og/eller med noget organisatorisk.

Hvert år ved generalforsamlingstid er der mulighed for at melde sig til små praktiske gøremål der skal udføres i løbet af året. Derudover har vi nogen udvalg som vi gerne ser dig som medlem af, hvis du får en opfordring eller selv har lyst til at være med.

Forårsløbet vil bede dig om at hjælpe på løbsdagen hvert tredje år - fundet via din fødselsdag.

Skal jeg køre i klubtøj?

 

Meget gerne. Det giver en følelse af fælleskab; klubben giver et stort tilskud til tøj og det er kvalitet vi kører i. Du køber det i vores leverandørs webshop og afhenter det selv hos Fri Bikeshop i Ringstedgade i Næstved. Betaling med Visakort; pengene bliver trukket med det samme da tøjet fremstilles direkte til dig efter ordre.

Læs meget mere om det på hjemmesiden under "Jeg er medlem" (kræver login).

Der findes også en lille fiks og billig bagskærm man altid kan medbringe under sadlen, i shoppen. En såkaldt "Ass Saver".

Er der klubture?

 

Ja - vi har haft tradition for at tage på en klubtur i Kr. Himmelfartsferien. Derudover forsøger vi med en MTB klubtur i marts måned.

Turene bliver besluttet på det faste medlemsmøde i november måned, hvor der også bliver fundet ud af, hvem der vil arrangere og hvor næste tur går hen.

Klubben yder et pænt tilskud til disse ture.

Derudover er der often nogen fællesture som arrangeres ad-hoc. F.eks. til Alpenbrevét i Schweiz eller til Born Fondo på Bornholm. Til disse ture er der ikke tilskud; de kan dog indgå i fællestilmeldingen og vil så opnå tilskud til et løb der måtte være i forbindelse med turen samt kørselstilskud.

Alle aktiviteter fremgår af kalenderen.

Hvis du ikke er medlem hos os, så henstiller vi til, at du kun melder dig ind i klubben og deltager i disse ture hvis du også samtidig har planer om at træne sammen med os og deltage i klublivet i øvrigt, samt yde dit bidrag til at klubben fungerer - f.eks. ved at være frivillig ved givne lejligheder.

Hvordan køber jeg klubtøj?

 

Det gør du via vores leverandørs webshop. Læs meget mere om det via menuen "Jeg er medlem" på hjemmesiden (kræver login).

Kontakt formanden ved spørgsmål i øvrigt.

Giver klubben tilskud til løbsdeltagelse?

 

Nej. Fra og med 1. januar 2020 gives ikke længere tilskud til løbsdeltagelse. Kun tilskud til klubture.

Sker der noget i vinterhalvåret?

 

De fleste aktiviteter ligger i den lyse halvdel af året - både træningsmæssigt og løbsmæssigt. Mange supplerer dog med MTB kørsel om vinteren. Der er også mulighed for at køre med på landevejen om søndagen.

Vi tilstræber også at holde et par klubaftener med aktuelle og spændende emner i vinterhalvåret. Det kan f.eks. være:

  • Værkstedsaftener.
  • Kend din GPS.
  • Foredrag.
  • Bikefit.

Kan I hjælpe mig med at få repareret min cykel?

 

Nej. Vi har dog med jævne mellemrum haft værkstedsaftner i løbet af vinteren for at klæde medlemmerne på til bedre at kunne hjælpe sig selv. Ellers henvises der til byens cykelhandlere eller selvhjælp via Youtube etc.

Hvad hvis jeg punkterer ude på turen?

 

Det sker med jævne mellemrum. Hvis det er til træning så stopper gruppen altid op og man hjælper hinanden med at få klaret et slangeskift så hurtigt som muligt. Medbring altid selv en ekstra slange eller to samt pumpe og dækjern. Får man behov for flere slanger end man har med så låner man af hinanden. Husk at betale tilbage - enten i form af en ny slange eller f.eks. via MobilePay.

Det er en god idé først at have øvet sig på slangeskift hjemme i varmen.

Hvis du er meget nervøs for at punktere, så kør evt. på de dæk der er mere resistente overfor småsten o.lign. Som f.eks. Durano Plus eller Continental 4-Season.

Der kan også købes indlæg som lægges mellem dæk og slange, men de kan være lidt svære at få på plads - og ikke noget man skal stå og bikse med ude på landevejen. Og af og til ser vi at selve indlægget er årsagen til punkteringen...

Hvad får jeg for mit kontingent?

 

God motion og masser af gode timer sammen med nogen der har samme interesse som dig!

Derudover tilskud til klubtøj og klubture gennem sæsonen. Læs evt. hvad andre får ud af det her.

Hvordan får jeg information om, hvad der sker i klubben?

 

Vi udgiver løbende nyheder og blogs på vores hjemmeside. Disse bliver ca. 10 gange om året til et nyhedsbrev der sendes ud til alle medlemmer via e-mail.

Vi har også en Facebook gruppe du kan blive medlem af - her foregår den daglige debat.

Endvidere sendes en SMS med jævne mellemrum; typisk når der er deadline for tilmelding til et arrangement.

Har du selv noget info der skal ud, så tøv ikke med at skrive på Facebook eller sende et dokument (gerne sammen med et billede) til webmaster, så kommer det med næste nyhedsbrev.

Er klubben med på de sociale medier?

 

Kun Facebook - som du kan blive medlem af her. Derudover har vores to store åbne løb, Rundt om Næstved og Forårsløbet, egne facebook sider.

Skal jeg have licens for at være med?

 

Nej. Hverken til træning eller motionsløb er licens nødvendig. Hvis du ønsker at prøve dig selv af i et rigtigt licensløb, er det muligt at købe et klippekort her med tre klip.

Ved nogen udenlandske motionsløb kræves der enten lægeerklæring eller en motionslicens. Så vil det oftest være billigst at indløse en motionslicens her.

Som sådan har vores klub ikke lov til at udstede licenser til rigtige landevejsløb eller MTB-løb. Hvis du vil køre dette ud over klippekortet, så henviser vi til den anden cykelklub i byen - Næstved Bicycle Club.

Hvad er en motionslicens?

 

Det er en licenstype som anvendes i enkelte tilfælde. Hvis du f.eks. ønsker at køre Cross løb. Eller hvis du for at deltage i et udenlandsk løb bliver bedt om at møde op med lægeerklæring eller licens - så vil det være billigst for dig at tegne en motionslicens her.

Kan man blive uddannet som kaptajn/træner?

 

Ja - meget gerne. Hvis du ønsker at bidrage til træningen ved at være holdkaptajn og/eller træner så kan vi tilbyde en lille uddannelse i form af nogen dagskurser hos enten DGI eller DCU. Kontakt træningsudvalget og hør nærmere.

Er der nogen medlemsmøder?

 

Ja - vi har traditionelt holdt et møde for alle i november måned, hvor vi evaluerer landevejssæsonen og planlægger den nye MTB sæson og den nye landevejssæson. Det er vigtigt at mange møder op! Hold øje med kalenderen og nyhedsbreve der sendes ud som e-mails.

Racercyklen

Hvor hurtigt køres der?

 

Det afhænger af forskellige faktorer. F.eks. hvem der er med til den enkelte træning og om der foregår struktureret træning den pågældende dag.

Ved begyndelsen af en træningsdag inddeles i forskellige hold - du kan læse mere om hastigheden på disse her. Tabellen er dog kun vejledende og kan svinge alt efter tid på sæsonen og hvem der er med. Men det er vigtigt at vælge et hold, hvor du hverken kan køre fra holdet meget let uden at anstrenge dig (det får du heller ikke lov til) eller hænger som den sidste mand/kvinde hele vejen rundt på træningen.

Hvornår træner I?

 

Fra og med sidste søndag i marts til og med sidste søndag i september trænes der alle søn- og helligdage kl. 9:00 uanset ugedag samt hverdage: Tirsdage og torsdage kl. 18:00. I september dog kl. 17:30 grundet tiltagende mørke.

Team Q (vores kvindehold) træner onsdage kl. 17:30 i samme periode.

Grundlovsdag køres der som en helligdag.

Resten af året køres der alle søn- og helligdage fra samme sted kl. 10:00 - kun såfremt der ikke er risiko for glat føre.

 

Hvad bør jeg medbringe?

 

Ud over en vind/regnjakke ved behov, så er der et godt bud på her.

Hvilke aktiviteter er der?

 

Træningsudvalget står for aktiviteterne på landevejen. Ud over træning er der normalt også andre aktiviteter såsom et årligt stjerneløb, et par ekstra lange træningsture samt tur(e) til Hallandsåsen. Kig efter deres aktiviteter her.

Se alt hvad der er planlagt i klubben her.

Køres der intervaltræning?

4.0 

Ja på nogen af holdene. Typisk kører hold A, 1, 2 og 3 struktureret træning minimum en gang om ugen. Fra 2018 har vi endvidere med succes prøvet med struktureret træning hver anden tirsdag i foråret. Se kalenderen for yderligere info.

Trænes der også om vinteren?

5.0 

I meget berænset omfang på landevejen. Men en lille gruppe kører igennem hele vinteren begyndende med første søndag i oktober og afsluttende med tredje sidste søndag i marts. Alle dage kl. 10:00 fra Kildemarksvej 70. Vi forsøger at være tilbage ved bygrænsen ca. kl. 12:00.

Og ellers er der MTB træning og træning i fitness center.

Kan man deltage i løb på vegne af klubben?

 

Ja da. I høj grad. Når du tilmelder dig, så husk at klubbens navn skrives Næstved Cykel-Motion, altså med bindestreg og store begyndelsesbogstaver.

Mountainbike (MTB)

Hvornår træner I?

 

Det gør vi alle lørdage kl. 10 fra Rådmandshaven 20, 4700 Næstved. Der møder dog normalt ingen eller kun ganske få frem i sommerhalvåret, hvor de fleste kører på racercykel.

Der kommer flest fra og med den første lørdag i oktober til og med den sidste lørdag i marts.

Hvad skal jeg medbringe?

 

Selvom denne blok primært er skrevet til kørsel på landevejen, så kan den vist også godt bruges til skoven. Derudover noget at drikke samt ekstra beklædning i forhold til årstid og vejr. F.eks. en vind- eller regnjakke.

Organisation

Hvem er medlem af bestyrelsen?

 

Det finder du en oversigt over her.

Er der nogen udvalg?

 

Ja - der er flere. Du finder en oversigt her, hvor der er links til mere info om hvert udvalg.

Er klubben medlem af Danmarks Cykle Union (DCU)?

 

Ja. Det giver os mulighed for at sende kaptajner og trænere på kursus ligesom vi lejer tidsregistreringsudstyr til vores to løb af dem.

Er klubben medlem af DGI?

 

Ja. Vi kører i løbet af året forskellige aktiviteter og arrangementer sammen med dem ligesom vi har mulighed for at benytte deres uddannelsestilbud.

Sikkerhed

Hvad kan jeg selv gøre for at forbedre sikkerheden?

 

Der er mange ting du kan gøre:

  • Holde din cykel i forsvarlig stand.
  • Holde fornuftig afstand til forankørende.
  • Give tegn ved ændring af retning og ved passage af forhindringer.
  • Være konstant opmærksom.

Læs meget mere om emnet i denne artikel.

Skal jeg køre med godkendt hjelm ved træning og løb?

 

Det korte svar er: Ja.

Det lange svar er: Ja, du får ikke lov til at køre sammen med os uden.

Er der mange styrt?

 

"Mange" er nok ikke det rigtige ord. Men det er meget svært helt at undgå når man kører i gruppe på landevejen. Men vi gør så meget vi kan for at undgå det og oftest sker der heldigvis ikke det store. Sørg for at have noget identifikation på dig når vi kører - f.eks. fra Road ID eller Djuva - eller minimum dit sygesikringsbevis og et telefon nummer vi kan ringe til, hvis uheldet skulle være ude.

I skoven sker der sjældent noget når man vælter en sjælden gang - dels er man mere sin egen fjende - dels falder man oftest på blød bund.

Læs om her, hvordan du selv kan være med til at forebygge styrt.

Andet

Kan jeg blive sponsor?

 

Ja naturligvis. Vi kører for tiden ikke med reklamer på vores klubtøj men vi har meget andet at tilbyde. F.eks. annonce på vores hjemmeside som besøges af ca. 400 om dagen og hvor ca. 1.000 om året vil klikke videre til din egen side.

Vi har også mulighed for at promovere din forretning på vores to store åbne løb: Rundt om Næstved på MTB i februar måned samt Forårsløbet i april måned.

Derudover kan vi ved større sponsorater f.eks. arrangere cykelture for dig og dine kunder/medarbejdere.

Kontakt formanden, hvis du ønsker at høre mere om mulighederne.

Må jeg annoncere på jeres hjemmeside?

 

Ja - der er forskellige muligheder. Læs om dem her.

Hvad er klubbens bankkonto nummer?

 

Det er registreringsnummer 9819 konto nummer 4582233891. Vores bank er Spar Nord på Kvægtorvet i Næstved.

Har I nogen aktiviteter af mere social karaktér?

 

Ja, vi har et trivselsudvalg som arrangerer f.eks. et sommerarrangement. Derudover er der samling efter træning med en øl eller vand i hele sommerhalvåret den første tirsdag i måneden.

Og vi afholder medlemsmøder samt klubaftener med forskellige aktuelle emner i vinterhalvåret.

Er der løb og/eller aktiviteter for nogen der ikke er medlemmer?

 

Ja - vi afholder hvert år den sidste søndag i september MTB løbet "Rundt om Næstved". Og den tredje søndag i april er der hvert år Forårsløbet.

Opslagstavlen

Annoncer

Velkommen til

Søren Jørgensen
Lene Gottlieb
Anders
Andreas Nielsen
René Skou Skafte
Thomas Sørensen
Thomas Kirk
Gitte Brøndel
Kasper Nordskilde
Lili Marlene Larsen
Jakob Brandt
Christian Gram Larsen
Dennis Ango Jeppesen
Jørgen Groth
Susanne Boesen

Næstved Cykel-Motion på strava.com